[ Start NL & D ][ Start NL ][ Nieuws ][ Bruiloft ][ Foto's ][ Links ][ Gastenboek ]           

Bruiloft

Na bijna een jaar bezig geweest te zijn met alle voorbereidingen vertrokken wij op 29 april naar Saas-Grund in Zwitserland. De eerste stap op weg naar onze trouwdag op 6 mei.  ‘s Avonds aangekomen bij ons “tweede thuis” Hotel Moulin kamer 21.   

In de dagen hierna druppelden onze gasten binnen. Op 5 mei waren we met het complete gezelschap, het hotel zat zo goed als vol. 

6 Mei 2005 De Trouwdag

De dag zelf begint vroeg met om 7.30 uur het ontbijt waarna Yvette met onze ceremoniemeester Désirée vertrekt naar de buren van het hotel, Familie Hilfiker, om zich om te kleden. Reinhold blijft in het hotel en geniet samen met de gasten van een brunch waarna ook hij zich gaat omkleden.  

Om 11.45 uur, een kwartier te vroeg, zorgt de bruidegom toch echt even voor wat “paniek”. Yvette moet haar jurk nog aan.

               

Van 12.00 tot 14.00 uur is het tijd voor de fotosessie met fotograaf Björn (www.fotowalter.ch). Op sommige momenten is het door de wind erg koud maar het is erg gezellig. Het laatste kwartier van deze sessie is met de bruidskinderen. Ongelofelijk wat Björn bereikt bij kinderen die toch echt geen woord Zwitsers spreken.

 

Om 14.00 uur vertrekken we met de bus naar Visp waar in “Das Rathaus”  om 15.00 uur de plechtigheid zal plaatsvinden. Daar komt toch echt de Zwitserse precisie om de hoek kijken, de ambtenaar van de burgerlijke stand komt aanlopen, het is 14.57 uur. Op tijd zullen we maar zeggen. In een klein maar authentiek trouwzaaltje wordt de huwelijksakte voorgelezen. Concentratie gevraagd, het gaat tenslotte allemaal in het Zwitsers. Na een wat te vroeg Ja-woord van Yvette gaan wij verder als Herr und Frau von den Berg.

We zijn getrouwd!

                            

Op het plein voor “Das Rathaus” nog enkele groepsfoto’s maken en daarna de bus weer in terug naar Hotel Moulin waar wij gaan genieten van een heerlijke bruidstaart en champagne. De trouwgetuige van Yvette, Carlo, heeft nog een muzikale verrassing voor ons. Bij het uitbrengen van de toast spelen twee kinderen uit het dorp accordeon.

Hierna volgt het 5-gangen diner en dan om 20.30 sluiten we af met ons feest. Rond 4.30 uur in de ochtend is het stil. Deze geweldige dag is voorbij.

Meer foto’s van onze trouwdag vindt u terug op de pagina foto’s.